Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Enfüs Lügatı" by Dar-ul Envar Vakfi ~ eBook PDF Kindle ePub Free

Enfüs Lügatı

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Enfüs Lügatı
  • Author : Dar-ul Envar Vakfi
  • Release Date : January 27, 2016
  • Genre: Education,Books,Professional & Technical,
  • Pages : * pages
  • Size : 7096 KB

Description

Bu lügat altı kişilik bir çalışma ekibiyle yaklaşık bir yıllık bir çalışma sonucu tamamlanmıştır. Böyle bir çalışmadaki amacımız mevcut kullanılan lügatlara benzer yeni bir lügat oluşturmak değildir. Bunun yerine daha dar, az sayıda kelimeyi içeren ama daha tafsilatlı, enfüsi manaların verildiği, mevcut lügatlarda verilen manaların yeterli olmayanlarının izah edildiği, birbirine benzer anlamda olan ama farkını bilemediğimiz kelimelerin açıklandığı bir lügat yapmak amaç edilmiştir. 

Öncelikle bu kelimelerin -Risale-i Nur’un Risale-i Nurla izahı noktasından- tanımını içeren yerler külliyattan mehazleriyle toplanmıştır. Daha sonra Hasan Akar abimizin yaptığı çalışmalar ve derslerden ve diğer istifadelerden de yararlanılmış mehazlendirilerek lügat çalışması tamamlanmıştır.

Burada yer alan kelimelerin manaları budur bunu dışındaki izahlar yanlıştır demek elbette hiçbir şekilde mümkün değildir. Sadece biz bunu böyle anladık diyerek istifadeye sunmak, araştırmalara basamak yapmak amaç edinilmiştir. Yanlış ve hatalı görülen ifadeler elbette olabilir aşağıdaki mail adresine bildirildiğinde elbette değerlendirilecektir. Şuan ki haliyle başlangıç seviyesinde olan bu çalışma zaman içinde verilecek katkılarla daha güzel hale gelecektir.

İrtibat: enfuslugati@gmail.com


Free PDF Books "Enfüs Lügatı" Online ePub Kindle